Vatandaşların hijyenik ortamda güvenilir gıda ürünü almalarını sağlamak amacıyla ekmek ve pide fırınlarına yönelik denetim gerçekleştirildi.
Pazarcık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol ekibi ve Pazarcık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibinin katılımıyla İlçe merkezi ve Narlı mahallesindeki somun ekmek ve pide fırınları asgari teknik hijyenik şartlar, gramaj, ruhsat, depolama ve muhafaza koşulları yönünden denetlendi. Denetimde eksiklikleri tespit edilen işyerleri uyarılarak, eksiklikleri en kısa sürede gidermeleri, aksi taktirde haklarında yasal işlem yapılacağı belirtildi.
Bu anlamda kurallara riayet etmeyen işletmelere gerekli cezai müeyyide uygulanacağı, İşletmecilerin genel temizliğe riayet etmeleri, kep takmaları ve gazete kağıdı bulundurmamaları gerektiği vurgulanırken, Özellikle hijyen koşullarına uymadan üretim yapanlara göz açtırılmayacağını beliriltildi.