Pazarcık İlçesi Merkez ve Narlı Mahallesindeki 14 Adet Et ve Et Ürünü satan işyeri, Pazarcık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol ekibi ve Pazarcık Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekibinin katılımıyla müştereken denetlendi.
Gıda işletmecileri; ürettikleri ve sattıkları gıdaların onbinlerce insana ulaştığının bilincinde hareket etmeli, tüketicilerin gerek ekonomik ve gerek se sağlık açısından haksız kayıp ve rahatsızlanmalara uğramalarına ve bunun hem maddi hem de manevi yaptırımı olduğunun bilincinde hareket etmelidir. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze başvurarak kayıt ve onay belgelerini almaları, işletmelerinin temiz ve hijyenik kalmasını temin etmeleri, periyodik temizlik ve bakımlarını yaptırmaları gerekmektedir. Sattıkları veya ürettikleri gıdaları muhafaza şartlarına riayet ederek satışa sunmaları veya depolamaları çok önemlidir.
Denetimlerde iş yerlerinde asgari teknik ve hijyenik şartlar, kaçak kesim ve iş yeri ruhsatı hususları dikkate alınmıştır. Denetimlerde kaçak kesimlere rastlanmamış olup, diğer hususlarda eksikleri tespit edilen iş yerlerine süre verilerek eksiklerini gidermeleri, aksi taktirde haklarında yasal işlem yapılacağı belirtilmiştir.